Kitap:Tanrı Nasıl İsterse

Kaybedenlerin İtalyasından, dışlanmış insanların karanlık dünyası ...
İyi ve kötünün iç içe girerek yaşandığı puslu bir dünyanın tuhaf kahramanlarıyla tanıştığımız Tanrı Nasıl İsterse, edebiyatın dahi ismi Niccolo Ammaniti’nin sarsıcı anlatımıyla muhteşem bir okuma macerası sunuyor…

Şiddet ve zulümle beslenen bir sevginin bağladığı baba ve oğul Rino ve Cristiano Zena yoksuldur ancak hayatlarını gururla yaşarlar. Tuhaf bir mizaca sahip Dört Peynir ve kendi kızının katili olduğundan şüphe duyulan Danilo Aprea hayat onları bir araya getirerek ve hepsine benzer bir çaresizlik bahşederek aslında en başından ortak kaderi belirlemiştir. Sahip olunanın ötesine geçmek için kısa ve acısız bir çözüm bulunmalıdır ve çözümün adı da ‘bankamatik soygunu’ olur.

Her şey kusursuzca planlamış gibi görünür ancak kimse geçmişin hayaletlerini ve kaygısızca yapılan eylemlerin sonuçlarıyla yüzleşmeleri hesaba katmaz. Uğursuz bir gücün de uyandırıldığı o gece, nehirlerin taşıp tüm ümitleri çamurla kapladığı bir kabusa dönüşür. Ancak, tekinsiz güçlerin uyanmasıyla birlikte karanlıklar içinden gelen küçük sarışın bir kız ise tüm kahramanların kaderini sonsuza dek değiştirecektir…

İlk sayfasından itibaren okuru içine çeken Tanrı Nasıl İsterse, Niccolo Ammaniti’nin üstün yaratıcılığıyla benzersiz bir okuma keyfi sunuyor. Kara mizah ve trajedinin büyük bir uyumla iç içe sunulduğu eser, hümanist yaklaşımıyla da soluksuz okunacak sarsıcı ve güçlü bir roman!

NICCOLÒ AMMANITI
NICCOLÒ AMMANITI, 25 Eylül 1966’da Roma’da doğdu. 1994’te ilk romanı Branchi yayımlandı. (Eser, Martinotti tarafından 1999’da sinemaya uyarlandı). Ardından Çamur (1996) ve Ti prendo e ti porto via (1999) adlı romanları geldi. 2001’de yayımlanan Korkmuyorum, aynı yıl Viareggio Ödülü’nü kazandı. Romanı 2003’te Gabriele Salvatores, filme aldı (Hiç Korkmuyorum).  Tanrı Nasıl İsterse kitabı ona 2007 Strega Ödülü’nü getirdi. Che la festa cominci, Lo e te adlı romanları olan Ammaniti’nin eserleri çeşitli dillere çevrildi.

 TANRI NASIL İSTERSE
Yazar: Niccolo Ammaniti
Tür: Roman
Sayfa sayısı: 518
Fiyatı: 28,50 TL
Yayın tarihi: 8 Şubat 2011






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder