Can Yayınları'ndan iki yeni kitap

25 milyon okurun önerisi…  
Fransa'nın en çok satan yazarı seçilen ve okurları dünyada 25 milyonu aşan Marc Levy, Gölge Hırsızı’nda, ardımızda bırakamadığımız anları, anıları ve aşkları anlatıyor. Birbirine karışan gölgelerin, kesişen kaderlerin izini sürüyor.


Fransa’nın çok satan yazarı Marc Levy’nin unutulmaz romanı Gölge Hırsızı’ndaki kahramanın bir amacı var: “çocukluğun karanlık gecelerini evcilleştirmek.” Yitirilen saflığı, keşfedilen çocukluğu ve hiç beklemediğimiz anda karşımızı çıkıveren geçmişimizi konu alıyor, Gölge Hırsızı. Birbirine karışan gölgeleri, kesişen kaderleri ve zamanın asla eskitemediği dostlukları, aşkları anlatıyor.


GÖLGE HIRSIZI
Yazar: Marc Levy
Tür: Roman
Sayfa sayısı: 213
Fiyatı: 17,50 TL
Yayın tarihi: 1 Şubat 2011

Jean-Paul Sartre’ın da lavabosu tıkanır!    
     Aykırı yazar Marc Crick, belki sadece edebiyat devlerini kendimize daha yakın görmemizi sağlayacak bir çözüm arıyor… Belki de hayal kurma gücü ve espri yeteneğiyle hepimiz için gönderilmiş bir mizah elçisi! Dünya edebiyatının “usta” yazarları Sartre’ın Lavabosu’nda tıpkı bizler gibi ev işleriyle meşgul ve hepsinin de kendi üslubunca sorunlarla başa çıkma teknikleri var!



 Can Yayınları’nın Kırk Merak dizisinden 2010 yılında yayınladığı Kafka’nın Çorbası adlı kitabıyla tanıdığımız Mark Crick, keskin zekası ve sınır tanımayan hayal gücüyle yarattığı sıra dışı eseriyle tekrar karşımızda.


Sartre’ın Lavabosu, edebiyat dünyasının on dört dev ismini bir araya getirip, hepsinin Angarya ev işleriyle yoğrulmuş sıradan hayatını hayal ettiriyor bize. Ernest Hemingway’den en iyi duvar kağıdı uygulama tekniklerini dinleyip Murakami’den boya-badana işlerinin inceliklerini öğrenme, hatta Julius Caesar’ın mutfak rafı takma macerasına tanık olma şansını yakalıyoruz. Listenin geri kalanı da en az bunlar kadar merak uyandırıcı: Dostoyevski banyosuna fayans döşerken, Milan Kundera pencereye cam takıyor. Kitaba adını veren Jean Paul Sartre, lavabosunda başlayan tıkanıklığın hayatını ele geçirmesiyle ne yapacağını bilemez bir hale geliyor. Anais Nin’in panel kapı boyayışını unutmaksa mümkün değil! Kitaptaki her tamirat işinin kendine ait resmi ise, yazarın görsel sanatlardaki kimliğiyle de tanışma fırsatı sağlıyor. Tabii ki her resim yine birbirinden ünlü ressamların stilleri taklit dilerek yaratılmış…Dünya edebiyat tarihinin en iddialı yazarlarıyla hoş ve beklenmedik bir buluşma yaratan Sartre’ın Lavabosu, üstün ironi anlayışıyla örülmüş satırlarıyla okuru kendine hayran bırakıyor.


SARTRE’IN LAVABOSU                                                                                           
Yazar: Marc Crick
Tür: Anlatı
Sayfa sayısı: 107
Fiyatı: 10,50 TL
Yayın tarihi: 1 Şubat 2011
Bilgi için:
Can Yayınları Basın ve Halkla İlişkiler
Cansın Kıraner
cansinkiraner@canyayinlari.com
Tel: 0212 252 56 75 Dahili: 144
Faks: 0212 252 72 33
http://mr.canyayinlari.com/Golge_hirsizi/index.html
Contactplus+ İletişim Hizmetleri
Şebnem Soral
sebnems@contactplus.com.tr
Tel: 0212 229 76 26
Faks: 0212 229 95 25

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder