Dans Performans: Panic in the Zoo

Panic in the Zoo dans performansı Garajİstanbul'da gerçekleşiyor...
Nisan 2010'da Frankfurt Mousonturm Plateaux Festival'de prömiyeri  gerçekleşen "panic in the ZOO" sonunda İstanbul'da Garajİstanbul'da... "Panic in the Zoo" kendi ic sesinin ve ait olmadigini hissettigi bir dunyanin arasinda kalmis bir kizin hikayelerini anlatiyor. Projenin devinimleri yer yer caresizlikten yer yer de duygusal patlamalardan koruklenen gunluk adetlerin kucuk degisiminden besleniyor. Sahnenin boslugunda yaratilan devasal icsel alan ve hicbir seyin uyusamamazliginin koklerinin arayisi temalari performansta kullanilan korku filmi ve "death metal" fragmanlarindan daha temel bir nokta olusturuyor.

"Panic in the Zoo" kisisel bir performans bicimini ve farkli rituelleri kesfetmeye ugrasirken teslimiyetcilikten uzaklasmanin ve pes etmeyi reddin de bir cabasi olarak karşımıza çıkıyor.


"panic in the ZOO" yaratıcı ekibi



Konsept, koreografi: Alı Bostancı
Performans: Aslı Bostancı, Umut Sürel
Ses tasarım: Mutlu San
Işık tasarım: Ayşe Ayter
Styling, kostüm: Umut Sürel

Asli Bostanci çağdaş dans performans sanatçısıdır. Michael Laub/Remote Control Production Grubu'nda performansçı ve  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Devlet Konservatuarı Modern Dans Bölümünde öğretim görevlisidir.

**"panic in the ZOO" bir 2010 Plateaux Festival Prodüksiyonudur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder