Konser:CRR'de Kayhan Kalhor Konseri

 Kemençe  üstadı müzisyen, bestekâr Kayhan Kalhor farklı lezzetteki müziğiyle 18 Şubat'ta CRR'de izlenebilir.
    İran’ın birçok bölgesini, müzikteki yöresel farklılıkları daha iyi görebilmek amacıyla gezen Kayhan Kalhor’un  müzik kalitesi bu seyahatler sonucunda zaman içinde daha üst seviyelere çıktı. New York Philharmonic ve Orchestre National de Lyon gibi dünyaca ünlü orkestralarla sahne alan Kayhon Kalhor aynı zamanda Dastan ve Ghazal: Persian & Indian Improvisations and Masters of Persian Music topluluklarının da kurucuları arasında yer alır.  Kalhor 2004 yılında John Adams’ın "Perspectives Series" kapsamında Carnegie Hall’da solo bir resital vermek üzere ABD’ye davet edildi.  Aynı yıl Lincoln Center’ın Mostly Mozart Festival’inde Mozart Requiem’i orkestra ile beraber icra etti.
Yo-Yo Ma’nın Silk Road projesinin asli üyelerinden olan sanatçı Silent City, Blue as the Turquoise Night of Neyshabur ve Mountains are Far Away besteleriyle Silk Road Ensemble’nin üç albümünde yer alıyor.

    Kayhon Kalhor Faryad İran sınırlarını aşan bir sanatçı olarak  "Without You" ve "The Rain" çalışmalarıyla Grammy’e aday gösterildi.  Mohammed Reza Shajaria ve Shahrom Nazeri gibi İran müziğinin dev isimleriyle birlikte çalan ve çeşitli başarılara imza atan sanatçı, bu sanatçılar için  beste yaparak başarısını kanıtladı.  Kalhor 2006 yılında Erdal Erzincan ile memleketinin sınırlarının dışında yeni bir müzik yolculuğuna çıkarak "The Wind"  isimli bir albüm çalışması gerçekleştirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder