!f Istanbul 10. yaşını kutluyor

    Türkiye’nin ilk ve tek bağımsız filmler festivali !f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali Şubat 2011’de 10. yaşını kutluyor. Festival bu sene İstanbul’da 17-27 Şubat, Ankara’da ise 2-6 Mart tarihlerinde gerçekleştiriliyor.

Onuncu senesinde festival yeni ilklere imza atıyor

!f Robert Redford’un kurduğu Sundance Enstitüsü ile birlikte dünyada 12 şehirde yürütülen “Film Forward: Kültürel Diyaloğu Geliştirmek” projesinin ortaklarından biri oldu. Ayrıca, Türkiyeli senarist ve yönetmenlerin yetiştirilmesine yönelik Sundance Lab modelinin bir benzeri İstanbul’da gerçekleştirilecek.
Geçen yıl dünyaca tanınan online sinema sitesi MUBI ile başlatılan ve beş festival filminin İstanbul ile eşzamanlı başka şehirlerde de izlenmesini sağlayan “!f ²: İstanbul’dan Canlı” projesi bu yıl 16 şehirden 23 şehire büyüyor.
Festivalin merakla beklenen bölümlerinden “Hit Filmler” Digiturk, bu sene eklenen yeni bölümlerden “Ne Kadar Gerçek O Kadar Kurgu” CNBC-e ve “Y-eni Kuşak” ise Doritos sponsorluğunda gerçekleşiyor. “Fantastik Filmler” bölümü bu sene de gnçtrkcll sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.
Festivale bu sene yeni bir salon daha ekleniyor. Festival filmleri Beyoğlu AFM Fitaş, Caddebostan AFM Budak ve AFM İstinye Park’ın yanı sıra Cinebonus Maçka G-Mall’da da izlenebilecek.
Sundance ile üç yıl süren çalışmalar meyvesini verdi
!f İstanbul, üç yıl süren görüşmeler sonucu dünyada 12 şehirde yürütülen “Film Forward: Kültürel Diyaloğu Geliştirmek” projesinin ortaklarından biri oldu. Festival, proje kapsamında kapsamında !f izleyicilerini Sundance Lab ile tanıştırıyor. İstanbul’a gelecek olan Sundance ekibi ve Hollywood senaristleri kendini geliştirmek isteyen senaryo yazarları ve bir senaryonun film haline getirilmesi konusundaki mutfak bilgilerini geliştirmek isteyen meraklılar için panel, sunum ve atölyeler gerçekleştirecek. Proje kapsamında 12 şehirde gösterilecek bir film seçkisi de var. Bu seçkide yer alan filmlerden “Amreeka/ Amrika”’nın yönetmeni Cherien Dabis ve “Afghan Star/ Afgan Star” filminin yönetmeni Havana Marking İstanbul ve Ankara’da film gösterimlerine katılacak.
info@ifistanbul.com | www.ifistanbul.com
Bankalar Caddesi Yanikkapi Sok. No:3 Suma61 fax: +90(212) 254 10 67
tel:+90(212) 254 10 60 – Han 1.Netfilm Prodüksiyon
Kat Karakoy 34420

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder