Arpın tellerine örülmüş bir elişi konseri

Şirin Pancaroğlu’ndan
Arpın tellerine örülmüş bir “elişi” konseri
Türkiye’nin en çok tanınan arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu ve Arp Sanatı Derneği’nin son dönem projelerinden “Elişi”, 17 Kasım Cumartesi saat:20:00’da Beykoz Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde dinleyicisiyle buluşacak.
Hollanda ve Makendonya’daki festivallerin yanı sıra İstanbul’da pek çok kültür merkezinde dinleyici ile buluşan ve büyük ilgi gören elişi projesinin 17 Kasım Beykoz konserinde Şirin Pancaroğlu’na Türkiye’de arp ile caz müziği yapan genç arpist Meriç Dönük ve Amerikalı perküsyoncu Jarrod Cagwin eşlik edecek. Projeye İstanbul’da yaşayan Doğu müziğinin yanı sıra caz, rock ve çağdaş müzik alanlarındaki engin uluslararası deneyimiyle katkı sağlayan Amerikalı perküsyoncu Jarrod Cagwin’in yanı sıra kemençe üstadı Derya Türkan da eşsiz müzisyenliği ile katkıda bulunuyor. Anadolu’nun geleneksel müziği türkülerin hikayelerinin arpın tellerinde hayat bulduğu elişi’nin proje albümü geçtiğimiz yıl Kalan Müzik etiketiyle yayınlandı.
Arpın efekt zenginliğinin kimi zaman elektronik sesler, kimi zaman da geleneksel çalgılarla harmanlandığı Arp Sanatı Derneği’nin “elişi projesi” konserinde türkülerin hikayelerindeki, kâh mizahi, kâh trajik, çoğu zaman da iç içe geçen çeşitli anlatılar arpın tellerine örülmüş bir elişi inceliğinde sunuluyor.
 Elişi Projesi Hakkında Basından Yorumlar
“… Elişi’nde iki çok yüksek takatli arp birer uzay aracı gibi ıssız Anadolu bozkırlarına, köy meydanlarına iniyor, köy kahvelerine giriyor, köy evlerinde konaklıyor. Ama ne kendileri en küçük bir yabancılık çekiyor, ne de yadırganıyorlar. Bu “Elişi”nin elbette çok ama çok ötesinde bir ustalık gösterisi ama insan elinin sıcaklığına her dokunuşlarında dinleyiciye ulaşıyor.” Sadettin Davran, müzik yazarı.
“Elişi halk müziği ezgilerine arp ve perküsyon ile yeni bir soluk vererek  mevcut geleneksel müzik materyelinden yeni bir müzik  yaratmayı hedefliyor…Ne halk müziği ne de dünya müziği , burada bir modernizm ve parıltı var.” Allison Young  (The Harp Column)
“Pancaroğlu'nu ve insanın içini dinlendiren, ruhunu zenginleştiren müziğini incelemeye aldım, kolay kolay bırakmam...” Ali Saydam (Akşam)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder